Главная | Регистрация | Вход | RSSСреда, 01.05.2024, 00:10

Сайт багатопрофільної гімназії №2

Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Май » 19 » Cемінар для застуників директорів
11:42
Cемінар для застуників директорів

Cемінар для застуників директорів

 «Створення умов для повноцінного та якісного харчування учнів

загальноосвітніх навчальних закладів»

Харчування населення є глобальною соціально-економічною проблемою. Стан здоров я людини великою мірою залежить від способу життя, у тому числі і від харчування. Основи здоров я людини закладаються з дитинства. Здоров я дітей і підлітків постійно продовжує погіршуватися в основному через фактори, пов язані з харчуванням. Раціональне харчування, що відповідає фізіологічним потребам організму, який росте, забезпечує гармонійний розвиток дитини, підвищує її імунітет, стійкість до різних несприятливих факторів зовнішнього середовища.

Сьогодні питання організації харчування дітей у навчальних закладах залишається одним із найбільш актуальних і заслуговує на особливу увагу ще й тому, що сучасне навчання у школі потребує високого розумового та фізичного навантаження й супроводжується значними енерговитратами. Діти, відвідуючи додаткові заняття, гуртки, секції, групи продовженого дня, проводять у школі по 6-7 годин. Усе це обумовлює підвищену потребу цієї вікової групи в нутрієнтах і енергії.

У гімназії №2 харчування школярів організовано на належному рівні. Адміністрація закладу вживає дієві заходи з метою поліпшення стану виконання норм та забезпечення постійного контролю за харчовими нормами та якістю продукції, яка надходить до їдальні, тримається на контролі організація безоплатного харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до ст.5 Закону України «Про охорону дитинства», дітей, які перебувають на диспансерному обліку і за станом здоров я потребують дієтичного харчування.

Процес організації харчування учнів у гімназії №2 складається з відпрацьованого режиму та графіка харчування дітей. Повноцінність сніданків пов язана з відповідним об ємом порцій, наявністю м яса, риби, молока, сиру, яєць у щоденному меню, тому гаряче харчування учнів гімназії може бути оцінене як раціональне і таке, що відповідає енергетичній цінності раціону і задовольняє фізіологічні потреби дитини в харчових речовинах. Гарячим харчуванням за батьківські кошти охоплена більшість гімназистів 5-11 класів. Послугами їдальні (гаряче харчування) користується 76% учнів старших класів.  Також учні гімназії мають змогу купляти буфетну продукцію, асортимент якої відповідає вимогам Головного санепідуправління Міністерства охорони здоров я України.

Питання організації харчування в гімназії заслуховується на загальних зборах колективу, конференціях, засіданнях ради, батьківських лекторіях. Проблема охоплення та забезпечення усіх учасників навчально-виховного процесу гарячим збалансованим харчуванням уже не один рік стоїть на контролі адміністрації нашого навчального закладу. Забезпечується неухильне дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування, щоденний контроль за якістю харчування учнів. Удосконалюється меню на осінньо-зимовий період, при цьому враховуються норми харчування, графік завозу продуктів, урізноманітнюються страви. Щоденне меню-розкладка складається відповідно до картотеки страв, затверджується директором гімназії. Графік харчування та щоденне меню висить у їдальні. Ведеться контроль над кількістю залишків їжі на тарілках, аналізується режим харчування, смакова якість страв. Ведеться роз яснювальна робота серед батьківської громадськості щодо організації харчування у сім ї дітей різного віку.

 

Просмотров: 808 | Добавил: gymnazia2 | Рейтинг: 0.0/0
Вход на сайт
Часы
Поиск
Календарь
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Создать сайт
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz

  • Copyright MyCorp © 2024
    Хостинг от uCoz